10.05.2013 3086

Kuva-yi Milliye; tarih boyunca esareti hiç tatmamış olan Türk Milletinin, işgal altındaki topraklarını kurtararak bağımsızlığını elde etmek üzere, ülkenin her tarafında kurmuş oldukları direniş birlikleridir. Yurdun her köşesinde halkın kendiliğinden kurduğu bu birlikler, yurdumuzun düşman işgalinden kurtarılması yolunda, tarihte emsali görülmemiş bir mücadele ve kahramanlık örneği sergilemiştir. Mustafa Kemal ATATÜRK' ün "Milleti yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." sözünden yola çıkan bu birlikler, görevini tam anlamıyla yerine getirerek, düzenli ordunun kurulmasıyla dağılmıştır.

Adını bu kahramanlık hareketinden almış olan Kuva-yi Milliye İlköğretim Okulu 1991-1992 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. 24 derslikli olan okulumuza daha sonra velilerimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği ile, kapalı spor salonu yapılmış olup bu salon 2000 yılında öğrencilerimizin ve çevre halkının hizmetine girmiştir.OKULUMUZ 14.06 2012 TARİHİ İTİBARİYLE  ORTAOKUL OLMUŞTUR.

Adres:
GENERAL ZEKİ DOĞAN MAH. İMAM ALİM SULTAN CAD. KUVAYI MİLLİYE ORTAOKULU SİTESİ A BLOK NO 35A MAMAK / ANKARA