Yabancı Dil Ağırlıklı Uygulama Sınıfı

Yabancı Dil Ağırlıklı Uygulama Sınıfı

14.07.2023 394

17-07-2023

 

KUVA-Yİ MİLLİYE ORTAOKULU 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

 

5.SINIF YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM PROJESİ BİLGİLENDİRME NOTU

 

Okulumuz bünyesinde "5. Sınıf İngilizce Ağırlıklı Dil Sınıfı" açılacaktır. Yabancı dil eğitiminde deneyimli ve yenilikçi kadromuzla okulumuz eğitim bölgesinde de bir yeniliğe imza atıyor. "5. Sınıf İngilizce Ağırlıklı Dil Sınıfı" projesini bu yıl uygulamaya başlıyoruz. Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.Sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarına yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır.

 

  1. 1.     “5. Sınıf Ağırlıklı Yabancı Dil Sınıfı” tüm sınıflarda uygulanacak mı?

 

Hayır, uygulanmayacak. Çünkü TTKB'nin 23.12.2021 tarih ve 49 sayılı çizelge eki açıklamalarının 7. Maddesi gereği; "Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak on sekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir" denilmektedir.

 

  1. 2.     Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

 

İngilizce dersi zümre öğretmenleri kararı ile 11 saatin yeterli olduğunu düşünüyoruz.

 

  1. 3.     Tüm 5.sınıflar İngilizce ağırlıklı ders görecekler mi?

 

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dâhil olmayacaklar. Okulumuzda 2023 -2024 eğitim-öğretim yılında bir şube yabancı dil ağırlıklı, diğer şubelerde normal eğitim programı uygulanmasını planlıyoruz.

 

  1. 4.     “Yabancı Dil Sınıfı”na öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

 

Okulumuz adres bölgesinde olup kaydı okulumuza çıkan öğrenciler, velileriyle kayıt için geldiklerinde bu sınıf için yapılacak hazır bulunuşluk sınavına girmek istediklerine dair dilekçe verecekler; okul idaresinden bu konuyla ilgili detaylı bilgi alacaklardır. Hazır bulunuşluk sınavı 05.09.2023 Salı günü saat 10.30’da okulumuzda yapılacaktır.

 

  1. 5.     Bu sınıfa kaç öğrencinin kaydı yapılacak? Sınava girmeyen öğrenciler bu sınıfa kaydedilecek mi? Sınıf mevcudu 30 olacaktır. Hazır bulunuşluk sınavında ilk 30’a giren öğrenci dışında bu sınıfa kayıt yapılmayacaktır. Sınıftan öğrenci gitmesi durumunda mevcut öğrencilerimizden sınavla ek öğrenci alınabilir.

 

  1. 6.     6.sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

 

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Yani 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler ancak öğrencilerimiz seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı 5 saate çıkarabilirler.

 

  1. 7.     Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf müfredatında hangi dersler olacak?

 

 

 

TÜRKÇE

6 SAAT

 

MATEMATİK

5 SAAT

 

FEN BİLİMLERİ

4 SAAT

 

SOSYAL BİLİMLER

3 SAAT

 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2 SAAT

 

SEÇMELİ DERS

2 SAAT

 

SEÇMELİ DERS

2 SAAT

 

 

11 SAAT

 

 

Listening (Dinleme)

 

 

Writing (Yazma)

 

İNGİLİZCE

Speaking (Konuşma)

 

olarak 3 farklı bölümde dersler işlenecektir.

 

 

 

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
GENERAL ZEKİ DOĞAN MAH. İMAM ALİM SULTAN CAD. KUVAYI MİLLİYE ORTAOKULU SİTESİ A BLOK NO 35A MAMAK / ANKARA


Telefon
(312) 390 3010


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın