Şarkılar Matematiği Anlatır 2

Şarkılar Matematiği Anlatır 2

10.05.2023 192

5A sinifi öğrencileri ile Şubat-Mayıs ayları arasında Azerbaycan ortaklı "Şarkılar Matematiği Anlatır 2" isimli e-twinning projesi yapıyoruz.

 

Ortaklar ve okulumuzdaki proje yurutucu: 

 

Şarkılar Matematiği Anlatır 2  e-twinning projesi okulumuz matematik öğretmeni Sevde özdemir önderliğinde 5A sinifi öğrencileriyle Azerbaycan, İzmir, İstanbul, Çorum, Şanlıurfa ve Erzurum da bulunan ortak okullar ile başladı.

 

Şubat Ayı 1. Şarkımız

İlk şarkımız olan bu şarkıda BİLMEM Mİ şarkısını dört işlem ve kesirler konusuna uyarladik. Öğrenciler hem şarkı söylediler hem de dört işlem ve kesirler konusunu öğrendiler.

 

 

Şubat Ayı 2. Şarkımız

İkinci şarkımız olan bu şarkıda tarihimizde önemli yeri olan MEHTER MARŞI ni ondalık kesirler ve ondalık gösterim konularına uyarladik. Öğrenciler hem marşı söylediler hem de ondalık kesirler ve ondalık gösterim konularını eğlenerek öğrendiler .

 

Mart Ayı 3. Şarkımız

Üçüncü şarkımız olan bu şarkıda MAVİ BONCUK şarkısını ondalık gösterim konusuna uyarladik. Öğrenciler hem şarkı söylediler hem de verilen bir kesri virgülle nasıl yazılacağını eğlenerek öğrendiler.

 

 

Mart Ayı 4. Şarkımız

Dördüncü şarkımız olan bu şarkıda BİZİM HİKÂYE şarkısını kesirlerle çarpma ve bölme konularına uyarladik. Öğrenciler hem şarkı söylediler hem de kesirlerle çarpma ve bölme konusuna farklı bir açıdan baktılar.

 

Nisan Ayı 5. Şarkı

Beşinci şarkımız olan bu şarkıda bir RAP şarkısı Sus Pus u kesirlerle sıralama konusuna uyarladik. Öğrenciler hem şarkı söylediler hem de kesirlerle sıralama konusunu eğlenerek öğrendiler.

 

Nisan Ayı 6. Şarkı

Altıncı şarkımız olan bu şarkıda ATEŞ BÖCEĞİ şarkısını matematikte önemli bir yeri olan pi sayısına uyarladik. Öğrenciler hem şarkı söylediler hem de pi sayısını tanıdılar

 

Mayıs Ayı 7. Şarkı

7. Sarkimiz olan BİLİYORUM şarkısını matematikte geometrinin temeli olan dogru,doğru parcası ve ışın konusuna uyarladık.şarkiyı söylerken hem eğlendik hemde geometrinin temel kavramlarını ve özelliklerini öğrendik.

İLETİŞİM

Adres:
GENERAL ZEKİ DOĞAN MAH. İMAM ALİM SULTAN CAD. KUVAYI MİLLİYE ORTAOKULU SİTESİ A BLOK NO 35A MAMAK / ANKARA


Telefon
(312) 390 3010


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın